balans tussen lichaam en geest door oefeningen

Wat is hatha yoga?

Hatha yoga betekent het in balans brengen van lichaam geest, gevoel en verstand. De Hatha yoga neemt de asana’s (lichaamshoudingen) en pranyama’s (ademtechnieken) als uitgangspunt. Door al onze ervaringen in het leven hebben we een bepaald bewegingspatroon opgebouwd. Ik noem dit patroon als letterlijk bewegen in de wereld. Zowel op fysiek niveau: lichaam en spieren, als op mentaal niveau: gedachten, gedachtepatronen etc. Wanneer je yoga een tijd lang consequent beoefent, heeft het effect op zowel lichaam als geest. Je wordt je bewuster van je lichaam, je denkwijze, van de keuzes die je maakt in het leven en waarom je ze maakt. Het maakt duidelijk hoe je omgaat met spanning je adem en de invloed die dit heeft op jou als mens. Al met al maakt yoga je bewuster en brengt je dichter bij jezelf, wie jij bent, jouw kern, jouw weg. Het mooie van yoga is: of je het nu doet omdat je fitheid ervaart of yoga beoefent voor meer verdieping / bewustwording yoga biedt het allebei. Iedereen kan er iets uit halen. Aldus Yogadocent Petra Akkersdijk.

Petra Akkersdijk en Tonny Westgeest geven als gecertificeerde yogadocenten Hatha Yoga bij Suo Marte. Vanaf 11 september 2013 zijn er ook SLOW FLOW Yoga lessen te volgen bij Petra Akkersdijk. De naam zegt het al, het is een les met een rustig vloeiend karakter en daardoor is deze les toegankelijk voor elk niveau, ook na herstel van ziekte bijvoorbeeld.

Yoga van Petra

Dit houdt in op een heldere, praktische, inspirerende en dynamische manier yoga krijgen. Zowel volwassenen yoga, jongerenyoga, individuele yoga en op verzoek bedrijfsyoga ervaren het kan allemaal. Je kunt op elk moment starten met yoga. Er is geen onderscheid tussen beginners of gevorderden. Ik bied de lessen aan en kijk naar de individuele aanpassingen en uitdagingen. Iedereen kan yoga doen en is welkom.

Yoga van Tonny

In de lessen van het komende jaar zullen veel verschillende facetten van yoga behandeld worden. De lessen zijn in groepsverband en je bent van harte uitgenodigd om eens een les mee te doen!

Lessen op maandagochtend

Petra Akkersdijk start op maandagochtend 9 september 2013 Hatha Yoga van 9.00 – 10.00 Klik hier voor informatie over data en kosten.

Lessen op maandagavond

Petra Akkersdijk start op maandagavond 9 september 2013 Hatha Yoga van 19.00 – 20.00 Klik hier voor informatie over data en kosten.

Lessen op dinsdagavond

Tonny Westgeest start op dinsdagavond 10 september Hatha Yogalessen van 19.00 – 20.00 en Hatha Yoga van 20.10 – 21.10 Klik hier voor informatie over data en kosten.

Lessen op woensdagavond

Petra Akkersdijk start op woensdag 11 september nieuwe nieuwe SLOW FLOWlessen van 19.00 – 20.00 en Hatha Yoga van 20.10 – 21.10 Klik hier voor informatie over data en kosten.

YOGA VOOR KINDEREN

“Yoga voor kinderen is leuk! “
Een les is dynamisch.Veel bewegen en heel stil zijn.Sommige bewegingen maken je sterk van binnen.Andere helpen je wanneer je boos bent en weer andere maken je blij. Wanneer je yoga doet gaat het er niet om wie het beste is, je doet wat je kunt. Je gedachten worden rustiger en je kunt je beter concentreren.

Wat houdt Yoga voor kinderen in?

Yoga is een eeuwenoude leer die ook kinderen kan helpen in balans te komen met zichzelf en alles om hen heen. Via het “Stiltespel wordt Yoga op een speelse manier toegankelijk. Het is opgebouwd uit b.v. gesprek, spel, adembewustzijn, yogaoefeningen en ontspanning. Elementen als dans, muziek, zang en tekenen, verhalen en thema’s worden aangereikt.

Kinderyoga wat is dat? ( uitleg voor kinderen)

Yoga is al eeuwenoud. Niemand weet hoe oud precies maar meer dan 2200 jaar.In die tijd leefde er een hele wijze man die veel over de hele wereld nadacht. Hij keek naar de zon en de maan en de sterren, de bergen en de dieren. Hij leerde zoveel dat hij alles wilde bewaren voor de mensen na hem. Daarom schreef hij alles op in een boek. Daarin staan veel oefeningen die goed en vooral leuk zijn om te doen. Dat zijn de oefeningen die je leert met kinderyoga! In de lessen gaan we rekken en strekken, buigen. De adem is ook heel belangrijk. Denk je er wel eens aan hoe je ademt? Als je dat weet kan het je helpen om in slaap te komen, of om rustig te worden als je boos of verdrietig bent. Soms wordt er een verhaal verteld. Veel oefeningen lijken op dieren. We doen veel met elkaar. Het leuke is dat je alles ook thuis kunt doen alleen of nog leuker met vrienden of je ouders.

Heb je zin gekregen om mee te doen? Kom dan naar de les.

De lessen worden gegeven door Petra Akkersdijk die veel ervaring heeft op gebied van gezondheidszorg, Yoga en Bewegingsleer. Haar passie voor beweging, sport, lichamelijk en geestelijk welbevinden leidde er in samenwerking met Suo Marte toe dat, binnen het centrum Yoga ook toegankelijk wordt voor kinderen.
Kinderen zijn immers de toekomst!
Momenteel worden er geen lessen kinderyoga gegeven. Bent u geinteresseerd en wilt u op de hoogte gebracht worden van de start van nieuwe lessen stuur dan een bericht met uw contactgegevens naar kinderyoga@suo-marte.nl

Geef een reactie